Kortebaandraverij 2024

Cassiopea Font met op de sulky John Dekker heeft de kortebaan van Hoofddorp gewonnen. De 6-jarige merrie liet in een bloedstollende finale Southwind Raptor met Lindsey Pegram haar hoeven zien. Het brons ging naar Jori Boko met Rick Wester.

In de voorbeschouwing werd de uiteindelijke winnaar een kanshebber genoemd en dat is dus uitgekomen. Jori Boko, getipt als nummer 2, kon het zilver niet waarmaken en dat terwijl de snelle 8-jarige ruin in de allereerste rit op de Kruisweg de beslissende kamprit op zijn naam had gebracht. Toeval of niet, juist hij was vΓ³Γ³r de start door pastor Β Albert Toppo van de Joannes de Doperparochie in het bijzijn van burgemeester Marianne Schuurmans gezegend. Wethouder Marja Ruigrok reikte de prijzen uit. Artikelen HC Nieuws: wedstrijd en sponsorborrel.

Wethouder Marja Ruigrok benadrukte in haar toespraak dat de kortebaandraverij al meer dan 170 jaar onlosmakelijk met de gemeente Haarlemmermeer is verbonden. β€œVanaf de drooglegging vonden er al onofficiΓ«le wedstrijden plaats en vanaf 1871 werden de eerste harddraverijen gehouden aan β€˜het Hoofddorp’. We zijn in Haarlemmermeer enorm trots op het feit dat stichting sinds 2021 is ingeschreven in het Register van Immaterieel Erfgoed Nederland. Immaterieel erfgoed betreft cultuuruitingen die mensen beleven als erfgoed en die een gevoel van identiteit en continuΓ―teit geven”, zegt de wethouder.

Volgens Ruigrok wordt een groot deel van de Haarlemmermeerse samenleving draaiende gehouden door vrijwilligers. β€œZo ook de kortebaandraverij. Het zijn die vrijwilligers die de kortebaan elk jaar weer mogelijk maken en ervoor hebben gezorgd dat de Kortebaandraverij Hoofddorp zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een niet meer weg te denken evenement.”

Geef een reactie