Zuiderzeeweg officieel geopend

Op zaterdag 1 juni werd na zo’n 50 jaar praten over de weg, deze ook echt geopend! Dus dat moest gevierd worden. Samen met Kees Schilder, de wethouder van Edam-Volendam, mocht ik namens de Vervoerregio de weg officieel openen. Dat werd met verve gedaan!

De weg is zaterdag 1 juni tijdens een feestelijke bijeenkomst officieel geopend door wethouder Kees Schilder. Hij deed dit in het bijzijn van de drie bedenkers van de naam Zuiderzeeweg. Zij wonnen de door de gemeente uitgeschreven prijsvraag om een mooie naam voor de weg te bedenken. De naam Zuiderzeeweg werd verkozen als beste uit 587 inzendingen met zo’n 350 unieke namen. De vier, de wethouder en de prijswinnaars, namen plaats in een Cadillac en reden zo symbolisch als eerste de weg op.

‘Al in 1974 werden gesprekken gevoerd over “een weg door het weiland”. En een paar jaar later werd de verwachte route van deze weg, met een stippellijn, aangeduid in het bestemmingsplan van Blokgouw 3. En nu, in 2024, vijftig jaar na de eerste gesprekken is ‘de derde ontsluitingsweg’, zoals de weg tot vandaag altijd is genoemd, er dan toch gekomen.’ Aldus wethouder Kees Schilder.

Met de realisatie van de Zuiderzeeweg zijn Edam en Volendam vanaf nu via drie wegen te bereiken.

Wist je dat ons netwerk van doorfietsroutes afgelopen weekend is uitgebreid? Met de opening van de Zuiderzeeweg in Edam-Volendam hebben we er een nieuw comfortabel stuk fietspad bij. Met deze nieuwe verbinding zijn fietsers hier minuten sneller op hun bestemming!

Geef een reactie